Leprous (Agent Fresco, AlithiA, Astrosaur) 26.10.2017 @Olympia

Leprous (Agent Fresco, AlithiA, Astrosaur) 26.10.2017 @Olympia

Allekirjoittaneelle on jo kohtalaisen harvinaista, jos sekä illan artisti(t) että venue eli keikkapaikka ovat uusia tuttavuuksia, sen verran taajaan on tullut viimeisen vuosikymmenen aikana käytyä keikoilla. Torstaina 26.10. näin oli kuitenkin asian laita, kun Olympia-korttelin Juhlasalissa esiintyivät mm. islantilainen Agent Fresco sekä norjalainen Leprous. Molempien soittamaa musiikkia yleisimmin kategorisoidaan progemetalliksi, mutta niin kuin kyseisen musiikkilajin harrastajat/kuuntelijat tietävät, genreluokittelu ei kerro vielä yhtään mitään itse musiikin tarkemmasta tyylistä.

Illan progepläjäystä täydensivät australialainen AlithiA sekä Astrosaur, joista ensiksi mainittua ehdin setin loppupuolelta pari kappaletta näkemäänkin. Meno näytti ihan hyvältä, täytynee pyrkiä tulevaisuudessa katsomaan kokonainen keikka.
Agent Fresco tulee Islannista ja ei tyyliltään ole varsinaisesti helposti kategorioitavaa. Indie-rock on ehkä kuvaavin genre, koska yhtye yhdistelee soitossaan niin poppia kuin alternativemetalliakin. Kaikki kuulostaa äärettömän tunnelmalliselta ja voisi kait jopa sanoa, että herkältä… Islantilaista metallimusiikkia kuunnelleena voin kuitenkin sanoa, että kuulosti hyvällä tavalla erikoiselta, kun kuulin positiivissävyistä islantilaista musiikkia.

Leprous, 26.10.2017 @OlympiaIllan pääesiintyjä Leprousin setti alkoi myös tunnelmallisissa merkeissä, ainoan soittajan lavalla oltua sellisti, joka saikin tunnelmoida jonkin aikaa, ennen kuin riehakkaampi meno pääsi valloilleen. Tämän jälkeen sitten energiaa piisasikin ihan riittämiin. Yleisö sai elää vauhdissa mukana ja niin se myös tekikin. Keikka oli kokonaisvaltaisen hyvä, tosin itse en erityisesti arvostanut hieman keikan puolivälin jälkeen tapahtunutta himmailua, jolloin Leprous kuulosti hetkellisesti Von Herzen Brothersilta, mikä ei ole hyväksi millekään itseään kunnioittavalle metallibändille… Kokonaisuutena kuitenkin positiivinen suoritus, mikä täytynee tarkistaa uudemman kerran kunhan Leprous Suomeen jälleen tiensä löytää.

Leprous, 26.10.2017 @OlympiaMitä tulee itse paikkaan, sitä voi kyllä kehua. Lava on erittäin syvä, joten sinne mahtuu helposti isompikin bändi sekä monen esiintyjän iltoina usean bändin soittokalusto ilman, että kulloinkin esiintymisvuorossa olevan bändin täytyisi erityisesti rajoittaa tekemisiään toisten bändien kaluston tai itsensä telomisen pelossa. Ainoa hieman erikoisempi vivahde on valaistus, erityisesti artistien valot. Ne nimittäin sijaitsevat 90%:sti lavan puolella ja näin ollen valaisevat lavan etuosassa(kin) esiintyviä artisteja lähinnä takapuolelta. Yleisön puolella ei tuntunut olevan kuin pari himmeää tuikkua, jotka eivät riitä staroja valaisemaan, varsinkaan yleisöön päin tuikkivien vastavalojen loisteessa. Sinänsä lavan puolella olevat valot valaisevat kyllä itse lavan näyttävästi, mutta olisi toisinaan kiva nähdä, kuka lavalla milläkin keinoin ääntä päästelee, vaikkei hevimiehet mitään maailman filmaattisinta porukkaa olekaan.
Hienoa, että Tampereelle on tullut jälleen yksi keikkapaikka lisää sekä paikallisille että täällä vieraileville artisteille ja bändeille!

-Make

Olympia-kortteli, Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *