Keikka-arvostelu: Turmion Kätilöt

Keikka-arvostelu: Turmion Kätilöt

Ennen pääsiäistä, Pitkäperjantaina, Tampereen Yo-talo sai vieraaksi omituisen retkueen Savon sydämestä. Kuopiosta lähtöisin oleva Turmion Kätilöt on taatusti lavaesiintymisellään erilainen kuin mikään muu industrialmetalliyhtye. Genreen kuuluu hieman valtavirrasta poikkeava pukeutuminen, mitä erityisesti solistit MC Raaka Pee ja Spellgoth, tunnetaan myös nimellä Spektaakkeli, julistavat. Tällekin keikalle Spektaakkeli oli varustautunut pakarat paljastaviin, shortsimittaisiin lateksihousuihin. Pitäisi kai tästä olla tyytyväinen, joskus olen ollut TK:n keikalla, missä ainoa vaate ko. artistilla oli peniksensä ympärille kietaistu roudarinteippi.

Yleisöä oli paikalla niin paljon kuin Yo-talo yleensäkin kykenee sisäänsä ottamaan, keikka oli loppuunmyyty jo hyvissä ajoin ennen esitystä. Keikan alettua alkoikin yleisömassan liikehdinnän myötä lavan edessä eturivissä olleet “nätit, herkät tytöt”, kuten MC Raaka Peekin asian ilmaisi välispiikeissään, pusertumaan lavan reunaa vasten vasten ja yleisöä pyydettiin hieman liikkumaan taaksepäin. Parin kappaleen ajan tämä toimikin, mutta sitten joku valopää sai ajatuksen alkaa tönimään ympärillä olijoita kuten moshpitissä, mikä aiheutti todella kuumia tunteenpurkauksia vierellä olijoista. TK vaati häirikön lavalle ja kysyivät, aikoiko tämä lopettaa temppuilun ja katsoa keikan loppuun häiriöittä vaiko siirtyä suoraan oven ulkopuolelle. Herran vastaukset ja käytös eivät olleet hänen keikkaelämyksensä jatkoa tukevia, joten järkkäreitä pyydettiin siirtämään herra Yo-talon ovien ulkopuolelle rauhoittumaan (ja selviämään).

Välikohtauksen jälkeen keikka jatkui ilman sen ihmeempiä. Biisit kulkivat kuin juna ja välispiikit olivat totutun ennalta harjoittelemattomia ja no, käytettäköön vaikka sanaa, levottomia. Mikähän muuten siinä on, että itäsuomalaiset ja erityisesti savolaiset bändit eivät välispiikkejään tunnu pahemmin harjoittelevan tai edes etukäteen miettivän? Parhaimmillaan se voi tarkoittaa todella hauskaa spiikkiä, mutta joskus kyllä myöskin todella vaivaannuttavaa, etenkin jos spiikissä olisi tarkoitus olla kaksi jäsentä mukana ja toinen ei vaan ole jostain syystä… No, mukana?
Yleisö oli sen sijaan mukana koko ajan, kappaleissa laulettiin mukana ja meininki oli muutenkin mahtava.

Hikisen iltapuhteen jälkeen ei mietityttänyt yhtään, miksi tulin taas menneeksi TK:n keikalle. Eikä mietityttänyt varmaan Turmion Kätilöitäkään miksi tulivat taas Tampereelle, sen verran hyvän vasteen yleisöltä väittäisin bändin saaneen keikallaan -taas kerran.

- Markku Paija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *