Ruotsi-ottelu Tampereella 31.8.-1.9.2018

Ruotsi-ottelu Tampereella 31.8.-1.9.2018

Ruotsi-ottelu RatinaLegendaarinen Ruotsi-ottelu yhdistää meidät suomalaiset taistelemaan rakasta vihollistamme Ruotsia vastaan, jossa meillä on valttikorttinamme suomalainen sisu.

Vuonna 1925 ensimmäisen kerran järjestetty legendaarinen yleisurheilun Ruotsi-ottelu kilpaillaan Suomessa 31.8.-1.9.2018 ja jo toistamiseen peräkkäin Tampereen Ratinan stadionilla. Suurimpana uudistuksena kilpailu viedään läpi nyt perjantai- ja lauantai-iltoina aiemman lauantai-sunnuntaipäivien sijaan.

Ruotsi-ottelun kaksinkamppailut, yleisön kiihkeä kannustus ja yhteishenki luovat puitteet tapahtumalle, joka etsii vertaistaan!

Puistokonsertit: Ohjelma viikoilla 33–34

Puistokonsertit: Ohjelma viikoilla 33–34

Aika: 13.8.2018 – 20.8.2018
Paikka:
Tampere
Pääsymaksu: Vapaa pääsy
Järjestäjä: Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut

Puistokonserttien ohjelma ajalle 13.8.–20.8. Kesän puistokonserttisarja päättyy 20.8. Laikunlavalla Kuorojen jäähyväisillä kesälle.

Diana Drathen Comfort Company -yhtye.

Ma 13.8.
18:30 Tampereen Työväenyhdistyksen Naiskuoro Miskantti | Laikunlava
Konsertin jälkeen Sulasolin Kesän muistolle -yhteislaulut klo 19–20. Laulattaja Tuomo Nisula, säestys Tauno Honkala.

Ti 14.8.
18:00 Diana Drathen Comfort Company. 19:00 Laitamo, 20:00 Madame T & Siniset Veljet | Laikunlava

Ke 15.8.
17:00 Petsamon sekakuoro | Tallipiha

Ke 15.8.
18:00 Billie Joelina | Haiharan taidekeskus

Ke 15.8.
18:00 Joviac, 19:00 Dirty Thieves, 20:00 Crimson Day | Laikunlava

To 16.8.
18:00 La Murga + Loco_motive | Laikunlava

Pe 17.8.
13:30 Ahjola Big Band | Kaukaharjun Seniorikeskus

La 18.8.
17:00 Tanssiorkesteri Yön Lyhdyt | Nekalan siirtolapuutarha

Ma 20.8.
KUOROJEN JÄÄHYVÄISET KESÄLLE: 18:00 Viihdekuoro Sauriat, 18:45 Dominutz, 19:30 Rock-kuoro iScream | Laikunlava

Kaikkiin tapahtumiin vapaa pääsy.

Popedan uran isoin keikka koittaa Tampereen Ratinan stadionilla tulevana lauantaina 4.8.

Popedan uran isoin keikka koittaa Tampereen Ratinan stadionilla tulevana lauantaina 4.8.

Popeda 40 vuottaPopedan uran mittavin konsertti ja koko 40-vuotisjuhlan huipennus, Tampereen Ratinan stadionin konsertti koittaa tulevana lauantaina 4.8. Luvassa on yli kaksituntinen hittikavalkadi, jossa puitteita ja biisejä ei ole säästelty. Konsertti tulee bändin omin sanoin olemaan täynnä rokkia, joka on rajatonta riemua. Paikalle on saapumassa 30 000 Popeda-fania.

”Kyseessä on Popedan uran eli oman elämäntyöni kohokohta”, toteaa Pate Mustajärvi. Popedan keulakuva on viime päivät valmistautunut historialliseen hetkeen. ”On tullut lenkkeiltyä enemmän kuin normikeikkaan valmistautuessa. Mielikuvaharjoituksiakin on tullut tehtyä, miltä se 30 000 hengen eteen nouseminen mahtaakaan tuntua”.

Popedaa lämmittelevät tamperelaiset, Negativesta suursuosioon noussut ja nykyisin soolouraa tekevä Jonne Aaron sekä muusikko ja monialataiteilija Maria Mattila yhdessä Mara Balls -yhtyeensä kera.

”Popeda on kenties kovemmassa kunnossa kuin koskaan, joten odotan hauskaa, viihdyttävää ja miksei myös vähän nostalgista iltaa”, Mustajärvi miettii vain paria päivää ennen h-hetkeä.

VIP-alueella Ratinanniemen festivaalipuistossa meno ja tarjoilut alkavat jo tuntia ennen stadionin porttien avautumista klo 15.00. VIP-vieraille on tarjolla konserttimenu ja erikoisohjelmaa, kun Popedan kitaristina ja biisintekijänä tunnettu Costello Hautamäki hyppää VIP-lavalle ja viihdyttää vieraita tutuilla kappaleilla, jotka ovat saaneet jazz- ja hip hop -mausteen. Costellon lisäksi VIP:issä koetaan lähitaikuutta.

Ratinan stadionille kannattaa saapua ajoissa ja varata sisääntuloon runsaasti aikaa. Mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty, portilta voi ostaa vielä lippuja. VIP-alue myytiin loppuun jo keväällä. Aluekartta ja tärkeät konsertti-infot löytyvät osoitteesta www.nelonenmedialive.fi/popedaratinassa
Järjestäjä toivoo jokaisen konserttivieraan tutustuvan infoihin etukäteen.

Konsertin alustava aikataulu:
klo 16.00 portit
klo 17.45 Mara Balls
klo 19.00 Jonne Aaron
klo 20.30 Popeda
klo 23.00 Konsertti päättyy

VIP-alueen aikataulu:
klo 15.00 portit
klo 16.00 Costello Jazz-Bar
klo 17.15 Costello Jazz-Bar
klo 18.30 Costello Jazz-Bar

Liput: Kenttä- ja katsomoliput alkaen 52,50e

Lipunmyynti: www.tiketti.fi ja www.lippu.fi

Ikäraja: S, erilliset anniskelualueet. VIP K-18.

www.nelonenmedialive.fi/popedaratinassa
www.popeda.com
https://www.facebook.com/popedaofficial/

Tapsan Tahdit alkaa torstaina

Tapsan Tahdit alkaa torstaina

  • 32. kertaa järjestettävä tapahtuma kokoaa kevyen musiikin ystävät Nokian sydämeen Pirkkalaistorille 2.-4.8.
  • Maksuttomassa avajaistapahtumassa to 2.8. klo 18 julkistetaan tämän vuoden Iskelmä-Finlandia -palkinnonsaaja, voittaja myös esiintyy myöhemmin seremonian aikana
  • Avajaisseremoniassa myönnetään Nokian mitali ansiokkaasta toiminnasta Nokian hyväksi

Järjestyksessään 32. kertaa vietettävä Tapsan Tahdit kokoaa Nokian sydämeen Pirkkalaistorille kevyen musiikin ystävät nauttimaan kotimaisten viihdeartistien konserteista. Tänä vuonna lavalla nähdään Jenni Vartiainen, Vicky Rosti, Juha Tapio sekä Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani.

Maksuttomissa päivätapahtumissa esiintyvät paikalliset tekijät. Tarjolla on Waskivaarien ja Nokian Harmonikkakerhon orkesterin sekä Nokian Työväen mieskuoron ja Nota Benen esitykset, tangokuningatar Johanna Debreczenin & Amorion konsertti sekä Jokeri Pokeri Box taikashow.

Alue laajeni viime vuonna Tahtiteltan edustan torille Torilavalle. Lavalla on tänäkin vuonna tapahtumapäivinä luvassa maksutonta torisoittoa, joka vie yleisön Tahdit-tunnelmaan.

Tapsan Tahdit alkaa torstaina 2.8. klo 18.00 juhlallisesti avajaisseremonialla, jossa julkistetaan 17. Iskelmä-Finlandia -palkinnonsaaja. Kyseessä on tunnustus kevyen musiikin eteen tehdystä työstä, joka on arvoltaan 10 000 euroa ja sen myöntää vuosittain Nokian kaupunki. Voittaja myös esiintyy myöhemmin avajaisseremoniassa. Ehdokasasettelu ei ole julkinen vaan voittajan päättää raati, jonka puheenjohtaja toimii sanoittaja-muusikko Turkka Mali.

Avajaisten yhteydessä luovutetaan myös Nokian mitali. Nokian kaupunginhallitus myöntää mitalin tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta Nokian hyväksi. Mitalilla on palkittu vuodesta 1967 alkaen yhteensä 58 eri tahoa, joiden joukossa on muun muassa yhteiskunnallisia vaikuttajia, kulttuurin ja taiteen ammattilaisia, yrityksiä ja yhteisöjä.

Tapahtuman ennakkolipunmyynti Pirkkalaistorin iltakonsertteihin on käynnissä Ticketmasterissa.
Liput alkaen 28,00 euroa / kappale.

www.tapsantahdit.fi
www.facebook.com/tapsantahdit

#tapsantahdit

Tammerfest teki pääareenallaan kaikkien aikojen yleisöennätyksen – Ratinanniemessä juhli 29 500 festivaalivierasta

Tammerfest teki pääareenallaan kaikkien aikojen yleisöennätyksen – Ratinanniemessä juhli 29 500 festivaalivierasta

Tampereen Ratinanniemessä, Keskustorilla ja klubeilla vietetty 24. Tammerfest teki pääareenallaan yleisöennätyksen. Ratinanniemessä vieraili kolmena päivänä torstaista lauantaihin yhteensä 29 500 festivaalivierasta. Ensimmäistä kertaa festivaalin historiassa olivat kaksi päivää, perjantai ja lauantai, jo ennakkoon loppuunmyytyjä. Kaikkiaan Tammerfestissä juhli yleisöä 80 000.

”Yleisömäärä ylitti kaikki odotuksemme. Olemme todella otettuja, että kotimainen musiikki ja hyvin tuotetut tapahtumat kiinnostavat yleisöä”, kommentoi tapahtuman promoottori Timo Isomäki.

Isomäki pitää Tammerfestin suosion kasvun tekijöinä tapahtuman hyvää saavutettavuutta, ohjelman monipuolisuutta sekä tunnettua ja luotettua brändiä.

Seuraavan vuoden tapahtuman suunnittelu on jo aloitettu. ”Festivaali luottaa tulevaisuudessakin kotimaisiin kärkinimiin. Lisäksi se panostaa totuttuun tapaan alueen viihtyvyyteen sekä monipuoliseen ja laadukkaaseen ruoka- ja juomavalikoimaan. Erityistä huomiota kiinnitämme jatkossakin palvelun laatuun ja sujuvuuteen. Pyrimme myös vastaamaan VIP:n kasvavaan kysyntään”, kommentoi tapahtuman tuotantopäällikkö Sarianna Matikainen.

Ratinanniemessä esiintyi tänä vuonna toistakymmentä Suomen suosituinta artistia muun muassa Haloo Helsinki!, Juha Tapio, Kaija Koo, Apulanta sekä paluukiertueensa Tammerfesteille päättänyt Tiktak. Juuri esiintymisensä päätti viimeistä kertaa Tampereella nähty ysäripopduo Nylon Beat. Lavalle nousevat vielä tänään lauantaina tanskalainen progerock-yhtye Mew sekä uraansa lopetteleva Cheek.

Keskustorin maksuton ohjelma kiinnosti jälleen yleisöä. Illat ja yöt vietettiin suosituilla klubikeikoilla, joissa nähtiin niin musiikkitaivaan kuin stand upin tähtiä.

25. juhlavuoden Tammerfest vietetään Tampereella 18.-20.7.2019. Lipunmyynti alkaa Tiketissä maanantaina 23.7. klo 9.00. Myyntiin tulevat Ratinanniemen kolmen päivän liput.

www.tammerfest.fi/
www.facebook.com/Tammerfest/
@Tammerfest

South Park kävijäennätykseen

South Park kävijäennätykseen

South Park Tampere 2018, kuvaaja: Timo Isoaho
Kuva: Timo Isoaho

Vahvana välivuoden jälkeen Tampereen Eteläpuistoon palannut raskaan rokin ja metallin festivaali South Park ylsi kävijäennätykseen. Yhteensä kahden päivän aikana tapahtumassa vieraili yleisöä 13 000. Festivaalin kansainvälisiä vetonauloja olivat kanadalainen Thor ja perjantai-illan päättänyt ruotsalainen Ghost sekä lauantaina esiintyneet ruotsalainen Mustasch, Saksan heviveteraani Accept ja festivaalin sinetöivä niin ikään saksalainen Helloween. Kotimaisista genren tekijöistä paikalla nähtiin muun muassa Stam1na, Michael Monroe, Amorphis ja Mokoma.

”On mahtavaa huomata, miten sankoin joukoin ja iloisin mielin yleisö on ottanut South Parkin paluun vastaan. Tästä on hienoa lähteä rakentamaan ensi vuoden ohjelmistoa”, kommentoi promoottori Timo Isomäki Nelonen Media Liveltä.

Tapahtuman VIP-liput myytiin loppuun jo ennakosta. Aluekehityksen ansiosta Eteläpuiston ranta-alue oli nyt laajemmin asiakaskäytössä. Festivaalin yleisö sai nauttia tapahtumahistorian monipuolisimmasta ruoka- ja juomatarjonnasta idyllisissä rantamaisemissa.

Isomäki nostaa tämän vuoden South Park -festivaalin kohokohdaksi perjantain pääesiintyjän Ghostin: ”Oli työvoitto saada meille yhtye, joka on huikeassa kiidossa kohti stadionluokkaa. Esitys oli mieletön ja koko yleisö silmin nähden haltioitunut”. Tapahtuma sujui rauhallisesti ilman suurempia järjestyshäiriöitä. Promoottori haluaakin kiittää hienosti juhlinutta yleisöä upeasta kesäfestivaalikauden avauksesta.

South Park jälleen kesäkuussa 2019.

www.southparktampere.fi
www.facebook.com/southparktampere
@southparktre

Blackstar Halolta ensimmäinen single ja video tulevalta albumilta

Blackstar Halolta ensimmäinen single ja video tulevalta albumilta

Kahdeksan vuotta siihen meni, mutta vihdoin ja viimein tamperelainen metalliyhtye Blackstar Halo on saanut valmiiksi seuraajan vuonna 2010 ilmestyneelle Illuminated-levylle. Nyt sekä singlenä että musiikkivideona julkaistava ”The Queen” on ensimmäinen näyte syksyllä ilmestyvältä albumilta nimeltään ”Siren”.

”Kappaleena ”The Queen” flirttailee häpeilemättömästi kasaridiskon suuntaan pohjalla groovaavan poljennon myötä, mutta samalla kuitenkin riffittely on raskasta ja alavireiset kitarat jyräävät. Kyseessä onkin eräänlainen yhdistelmä letkeyttä ripauksella nyrkkiä naamaan.
Biisiin tehdyssä videossa on myös kepeä ote 80-luvun tyyliin aina pinnallista höttövaikutelmaa myöten ja nähdäänpä siinä kiitellyn ”Daddy Loves You” -leffan päähenkilökin eli tamperelaisnyrkkeilijä Jussi Koivula”, yhtyeen kitaristi Timo Eskelinen kertoo singlen ja videon sisällöstä.

Kokoonpano

Ville Hovi – laulu
Hannu Kumpula – kitara
Timo Eskelinen – kitara
Dino Kullberg – rummut
Henri Rantanen – basso

http://www.blackstarhalo.com/
https://www.facebook.com/blackstarhalo/

 

Puntala julkaisi loputkin esiintyvät artistit

Puntala julkaisi loputkin esiintyvät artistit

Legendaarinen punk-festivaali Puntala-rock järjestetään tänäkin vuonna tutussa paikassa eli Lempäälässä Puntalan leirikeskuksessa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 27.-28.7.

Kattauksen viimeisiin täydennyksiin kuuluvat mm. ruotsalainen, melodisella ja melankolisella punkilla hurmaava Allvaret, hardcorellaan poliittisesti kantaa ottava Vapaa Maa sekä enemmän punk rockiin kallellaan oleva Punk Lurex. Noteerata kannattaa myös kaikua ja kaaosta tuuttaava Kansanmurha, tarttuviin kertosäkeisiin luottava Nuoret Sankarit kuin suoraviivaista päin pläsiä läiskivää crustia roiskiva Viha.

Amorphis käynnistää Suomen kiertueen marraskuussa

Amorphis käynnistää Suomen kiertueen marraskuussa

amorphis - queen of timeLipunmyynti alkaa perjantaina 25.5. klo 9.00

Viime perjantaina uuden albumin ”Queen Of Time” julkaissut kotimainen metalliyhtye Amorphis on julkistanut Suomen kiertueen keikkapäivät. Marraskuussa käynnistyvä kiertue kattaa 11 paikkakuntaa.

Kahdella kiertueen keikoista erikoisvieraana nähtävä tanskalainen Myrkur on varmasti mieluisa lisä Amorphiksen faneille yhtyeen ensimmäisellä Black Box-keikalla Helsingin Jäähallissa kuin Turun Logomossakin. Muilla keikoilla Amorphis nähdään mm Children of Bodomin, Stratovariuksen, Lost Societyn sekä Turmion Kätilöiden kanssa. Lisää kiertueen erikoisvieraita julkaistaan kesän kuluessa.

KIERTUEPÄIVÄT:

PE 2.11.2018
AMORPHIS, STRATOVARIUS, BLOCK BUSTER
Vesileppis Areena, Leppävirta
Liput alk. 29,50 € / ovi 35 € TIKETTI, Ticketmaster
-S-/K-18

LA 3.11.2018
AMORPHIS, CHILDREN OF BODOM, STRATOVARIUS, LOST SOCIETY
Unholy Winterfest, Joensuu Areena
Liput alk. 39,00 € / Levy-Eskot, TIKETTI, lippu.fi
-S-/K-18

PE 9.11.2018 – TUSKALIVE
AMORPHIS w/ special guest MYRKUR (DK)
Logomo, Turku
Liput alk. 45,50 € / lippu.fi
K-18

LA 10.11.2018 – TUSKALIVE
AMORPHIS w/ special guest MYRKUR (DK)
Black Box, Helsinki
Liput alk. 46,50 € / Ticketmaster, TIKETTI
K-18

PE 16.11.2018 – TUSKALIVE
AMORPHIS w/ special guest TURMION KÄTILÖT
Holiday Club Saimaa Arena, Rauha
Liput alk. 33,50 € / Ticketmaster, TIKETTI
K-18

LA 17.11.2018 – TUSKALIVE
AMORPHIS
Pakkahuone, Tampere
Liput alk. 36,50 € / TIKETTI, lippu.fi
K-18

PE 23.11.2018
AMORPHIS
Rytmikorjaamo, Seinäjoki
Liput alk. 29,50 € / 28,50 € Selmun jäsenet / ovi 32,00 € / TIKETTI
K-18

LA 24.11.2018 – TUSKALIVE
AMORPHIS
Areena Oulu, Oulu
Liput alk. 36,00 € / Ticketmaster
K-18

LA 01.12.2018
AMORPHIS
Aulanko Areena, Hämeenlinna
Liput alk. 33,50 € / lippu.fi
K-18

PE 7.12.2018
AMORPHIS
WS Arena, Vaasa
Liput alk. 28,00 € / Wasasafe, NetTicket & StudioTicket
K-18

La 8.12.2018
AMORPHIS w/ special guest TURMION KÄTILÖT
Isomäki Areena, Pori
Liput alk. 32,50 € / lippu.fi
-S-/K-18

Vuonna 1990 perustettu Amorphis on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä ja merkittävimmistä vientipioneereista. Yhtye on myynyt satoja tuhansia levyjä ja tehnyt mittavia ulkomaankiertueita jo kauan ennen kuin suomalainen metallimusiikki löi itsensä läpi isommassa mittakaavassa. Suomessa bändi on saavuttanut kuusi kultalevyä, vastaanottanut Vuoden metallialbumin Emman sekä esiintynyt lukuisille loppuunmyydyille saleille.

www.amorphis.net | www.facebook.com/amorphis | www.nuclearblast.de/amorphis